Patiëntorganisatie Hematon  /  Bijeenkomsten

Hematondag Zuid!

Afbeelding: shutterstock

Afbeelding: shutterstock

Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met bloed- of lymfklierkanker en mensen die een stamceltransplantatie (hebben) ondergaan. Ze is er ook voor naasten en donoren.
Op zaterdag 6 oktober was de derde Hematondag van dit jaar in Veldhoven. Een dag met aandacht voor alle bloedkankersoorten, lymfklierkanker, stamceltransplantatie, effecten van behandelingen op lange termijn, communicatie met je arts, kanker en werk, naasten, bewegen en nog veel meer.
Het verslag van deze hematondag en vorige bijeenkomsten zijn te lezen op de website van Hematon.

"Ernaast staan, minstens net zo moeilijk als het zelf hebben. Je ziet iemand lijden en staat ernaast. Van alles, ALLES wil je doen om te helpen. Helaas is het enige wat je kunt doen er voor hem of haar zijn. Vreselijk om te moeten toekijken en niets te kunnen doen […] Je krijgt weinig aandacht terwijl jouw rol heel belangrijk is."

Hebe van Lierop du Pré, Kanker, je zult het maar hebben, 2016 pagina 44