Patiëntenorganisatie Hematon

Over Hematon

Bloedkanker of lymfklierkanker zet uw leven op z’n kop. De diagnose roept veel vragen en onzekerheid op. Medische vragen over behandeling en kansen op herstel. Wat is eigenlijk een lymfoom, myeloom of leukemie? Wat betekent een stamceltransplantatie en hoe kan ik de informatie van de specialist goed begrijpen? Maar ook vragen op praktisch, sociaal en financieel gebied. Verandert de relatie met mijn partner en kinderen? Hoe vertel ik het mijn werkgever?

Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met bloed- of lymfklierkanker en mensen die een stamceltransplantatie (hebben) ondergaan. Ze is er ook voor naasten en donoren.

Informatie voor patiënten

Eens per kwartaal verschijnt Hematon Magazine, een blad boordevol boeiende ervaringsverhalen van patiënten, naasten en donoren, interviews met hematologen, het laatste medische nieuws en een agenda met activiteiten die voor de patiënt interessant zijn. En natuurlijk vindt u op www.hematon.nl ook uitgebreide en actuele informatie over de ziektebeelden en behandelingen.

Lotgenotencontact

Daarnaast organiseert Hematon in heel Nederland lotgenotencontact. Het is fijn als u en uw naasten steun en bemoediging krijgen van lotgenoten in moeilijke tijden of als u voor lastige beslissingen staat. Hematon biedt lotgenoten contact per telefoon, e-mail, via Facebook en Twitter en tijdens regionale en landelijke bijeenkomsten. Soms zijn deze bijeenkomsten gericht op het elkaar ontmoeten, soms zijn er deskundige sprekers en staat het delen van informatie centraal.

Weten of er een bijeenkomst bij u in de buurt is? U vindt ze in de agenda op www.hematon.nl.

Opkomen voor uw belangen

In haar uitgebreide contacten met bijvoorbeeld wetenschappers, zorgaanbieders, verzekeraars, farmaceuten en overheid komt Hematon op voor uw belangen als patiënt. Wilt u gebruik maken van alle diensten van Hematon of wilt u ons werk ondersteunen?

Kijk op de website en klik op de banner ‘Word lid!’ Lukt dat niet, bel dan: 030-760 34 60. Een aantal zorgverzekeringen vergoeden het lidmaatschapsgeld, informeer bij uw zorgverzekeraar of dit in uw geval ook mogelijk is.

"Hematon is een zeer goed ‘loket’ voor informatievoorziening en kanaal om de ontwikkelingen op medisch gebied goed bij te houden." & “Aanvankelijk informatie en lotgenoten contact. Nu biedt het me een kanaal om anderen te kunnen helpen.”

Anoniem, afkomstig uit het tevredenheidsonderzoek dat in opdracht van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) in april 2018 is uitgevoerd.