Column: MedApp

Pit Janssen, apotheker en mede-oprichter van MedApp

Ooit uw medicijnen vergeten?

Gebruikt u medicijnen? Het juist innemen van uw medicijnen is van levensbelang. Meerdere medicijnen en verschillende innamemomenten maken het ingewikkeld om medicijnen altijd op het juiste moment in te nemen. Welke pil moet ik innemen en wanneer? Waar is de bijsluiter gebleven? Hoeveel medicijnen heb ik nog op voorraad? Om u hierbij te helpen hebben we MedApp ontwikkeld.

MedApp

Wij geloven dat u een gezonder leven kunt leiden als we u op tijd herinneren aan innamemomenten met slimme medicijnwekkers. Ook helpen we u om uw medicijnlijst eenvoudig te beheren, uw voorraad bij te houden en eenvoudig bij te bestellen bij uw apotheek.

MedApp is een gratis app die geïnstalleerd kan worden op smartphones en tablets. De app biedt u de volgende mogelijkheden:

 • Medicijnwekkers instellen, die u waarschuwen wanneer u uw medicijnen in moet nemen.
 • Uw medicijnvoorraad beheren.
 • Eenvoudig herhaalrecepten aanvragen bij uw eigen apotheek.
 • Bijsluiters raadplegen.
 • Een dagboek bijhouden.
 • Altijd uw medicijnpaspoort bij de hand.
 • Klachten registreren.
 • En nog veel meer!

U kunt zelf instellen of, en met wie, u uw medicatiegebruik deelt. Bijvoorbeeld met uw partner, zorgverlener of huisarts.

Therapie(on)trouw

Het doel van MedApp is het verhogen van therapietrouw. Iemand is therapietrouw wanneer medicijnen precies zo ingenomen worden als de arts dat voorgeschreven heeft. Dat wil dus zeggen dat medicijnen op de voorgeschreven dagen, met de voorgeschreven frequentie, op het voorgeschreven innamemoment en in voorgeschreven vorm worden ingenomen.

Vergeet u wel eens uw medicijnen in te nemen? Dan kan dit grote gevolgen hebben voor uzelf. Uw klachten kunnen verergeren, of uw herstel duur langer, waardoor u misschien vaker naar het ziekenhuis moet. MedApp helpt u om therapietrouw te zijn.

Bij MedApp pakken we verschillende oorzaken van therapieontrouw aan, die we onderverdelen in drie categorieën: gedrag, organisatie en educatie.

GEDRAG

Door slimme wekkers proberen we ervoor te zorgen dat u nooit meer uw medicijnen vergeet. We herinneren u dagelijks op het juiste moment aan uw inname, door een alarm af te laten gaan. Ook geeft het alarm weer welke medicijnen en welke hoeveelheid u moet innemen.

ORGANISATIE

Het voorraadbeheersysteem van MedApp zorgt ervoor dat u nooit zonder medicijnen zit. Als er nog maar voor tien dagen voorraad is, geeft MedApp u een seintje. Hierdoor bent u nooit te laat met bestellen.

EDUCATIE

Wij begrijpen dat de informatie die artsen en apothekers verstrekken soms wat overweldigend is. U krijgt te horen dat u ziek bent en dat u daarvoor medicijnen in moet gaan nemen. Dit kan behoorlijk confronterend zijn en als een shock ervaren worden. Hierdoor slaat u niet alle informatie op die u ter oren komt. Om er voor te zorgen dat u al deze informatie toch bij de hand heeft, vindt u in MedApp ook bijsluiters van uw medicijnen. Zo kunt u alle informatie thuis, op een rustig moment, nog eens nalezen.

5 Sterren van de GGD

Inmiddels zijn er heel veel verschillende gezondheidsapps op de markt verschenen. De GGD heeft een website genaamd de GGD appstore. Daarin worden heel veel gezondheidsapps beoordeeld aan de hand van diverse criteria. Hierbij gaat het om het vermogen zelf de regie te voeren over uw gezondheid. MedApp is volgens de GGD gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en waarborgt uw privacy. MedApp wordt dan ook beoordeeld met het maximale aantal van 5 sterren.

Partners

MedApp werkt intensief samen met diverse kennisinstituten om voor specifieke aandoeningen het platform te optimaliseren:

 • Gegevens uitwisselen met het CMyLife platform voor CML-patiënten samen met Radboud UMC.
 • Epilepsieaanvallen vastleggen samen met het Epilepsiefonds en diverse andere hulpfuncties.
 • Gegevens uitwisselen met Jouw Omgeving, de eHealth site van de GGZ.
Privacy

MedApp heeft extra veiligheidsopties voor de opslag van uw gegevens en vanzelfsprekend een passend privacy-beleid dat uw belang voorop stelt.

Reviews

Veel MedApp gebruikers zijn erg positief over de app. Hier leest u enkele reviews:

Henk Haarlem – “Zeer goede app” – Apple App Store

“Nu maandje in gebruik en moet zeggen ik ben zeer tevreden Een aanrader voor iedereen die dagelijks medicijnen nodig heeft. Maar dat niet alleen. Kom je wat vaker bij dokters dan is de dagboek functie handig om niets te vergeten. Maar ook contact met apotheek is super te noemen.”

Peter van Amen – “App werkt als een dolle” – Google Play Store

“Een paar keer contact gehad per mail met de helpdesk om de problemen die ik had door te geven. Telkens kreeg ik een mailtje dat er iets was aangepast en nu werkt de app als een dolle. Ik ben nu dus heel erg blij met de werking van de app die echt iets toevoegt. Ik vergeet mijn medicatie nu nóóit meer. Scannen is een makkie ;-)”

Elsa1958 – “Top app!!” – Apple App Store

“Wat een mooie uitgebreide app!! Super eenvoudig in gebruik!! Nu neem ik mijn medicijn op tijd in! En het is een sport om 100% innamen te scoren!! Want je moet gewoon je medicijnen innemen als alarm gaat!! Heeeel blij!!”

Elsa op ‘t Holt – “Kan niet meer zonder” – Google Play Store

“Perfect om je te helpen bij te houden hoeveel voorraad medicijnen er nog is en duidelijk overzicht van je inname routine. Kan eigenlijk niet meer zonder deze app. Bedankt ontwikkelaars.”

Contactinfo

Website: https://medapp.nu/
Helpdesk: +31 (0)40 782 0817
Zakelijk: +31 (0)40 782 0813
E-mail: info@medapp.nu
Download: https://medapp.nu/download/