Tips bij omgaan met Kahler

De diagnose multipel myeloom krijgen is heftig, in het begin komt er heel veel op u af, met grote impact op uw leven. En ook op het leven van uw naasten. Na verloop van tijd zijn er vaak ook praktische zaken die een rol spelen. Wat kunt u doen bij bepaalde bijwerkingen zoals jeuk, misselijkheid of zenuwschade? Hoe gaat u om met goed bedoelde adviezen van kennissen? Wat doet u als u het moeilijk vindt om over de ziekte te praten? Of als uw partner er anders over denkt dan uzelf?

Bekijk deze tips en geef aan of ze nuttig zijn voor u. Niet alle tips zijn wetenschappelijk onderzocht, en realiseert u zich dat het nut of effect van deze tips vaak ook persoonlijk is: wat voor de één werkt kan bij de ander helemaal niet handig zijn. De tips die niet wetenschappelijk zijn onderzocht zijn afkomstig van deskundige zorgverleners, voorlichters of van ervaringsdeskundigen. Als u meer wilt weten over de herkomst van bepaalde tips, neem dan contact op met de redactie van deze website.

U kunt ook uw eigen tip(s) insturen, waar andere mensen met de ziekte van Kahler of hun naasten ook iets aan kunnen hebben. Ingestuurde tips worden beoordeeld door de redactie van levenmetkahler.nl. Het onderdeel tips wordt regelmatig aangevuld met nieuwe tips. Commerciële tips en aankoopadviezen worden niet geplaatst.

Er zijn 13 tips

Klik op één van de onderstaande onderwerpen.

Tips bij omgaan met Kahler: praten over kanker

Als iemand in uw omgeving kanker heeft, is het altijd goed om samen te praten over de situatie. Maar het kan lastig zijn om het gesprek te beginnen, of u kunt bang zijn dat u iets verkeerds zegt. Als u dat al aangeeft in het gesprek, dan kan u eigenlijk niets meer fout doen. Het kan juist verkeerd opgevat worden als u het onderwerp vermijdt of negeert, omdat dat als desinteresse kan worden gezien. Er zijn wel wat zaken die u beter niet doet of zegt of juist beter wel doet of zegt. Deze tips en meer zijn te vinden op Alles over Kanker:

Bronnen:
http://www.allesoverkanker.be/wat-u-beter-vermijdt
http://www.allesoverkanker.be/tips-voor-tijdens-uw-gesprek

"Fysiek kan ik nog weinig […] Ik zou veel meer willen kunnen en doen, maar dat zit er helaas (nog) niet in. Dat is soms echt frustrerend, maar daar moet ik me dan bij neerleggen. Ik leer veel als het gaat om geduld, loslaten en overgave!"

Ina Bogers, Mevrouw Kahler, 2016 pagina 21.