Tips bij omgaan met Kahler

De diagnose multipel myeloom krijgen is heftig, in het begin komt er heel veel op u af, met grote impact op uw leven. En ook op het leven van uw naasten. Na verloop van tijd zijn er vaak ook praktische zaken die een rol spelen. Wat kunt u doen bij bepaalde bijwerkingen zoals jeuk, misselijkheid of zenuwschade? Hoe gaat u om met goed bedoelde adviezen van kennissen? Wat doet u als u het moeilijk vindt om over de ziekte te praten? Of als uw partner er anders over denkt dan uzelf?

Bekijk deze tips en geef aan of ze nuttig zijn voor u. Niet alle tips zijn wetenschappelijk onderzocht, en realiseert u zich dat het nut of effect van deze tips vaak ook persoonlijk is: wat voor de één werkt kan bij de ander helemaal niet handig zijn. De tips die niet wetenschappelijk zijn onderzocht zijn afkomstig van deskundige zorgverleners, voorlichters of van ervaringsdeskundigen. Als u meer wilt weten over de herkomst van bepaalde tips, neem dan contact op met de redactie van deze website.

U kunt ook uw eigen tip(s) insturen, waar andere mensen met de ziekte van Kahler of hun naasten ook iets aan kunnen hebben. Ingestuurde tips worden beoordeeld door de redactie van levenmetkahler.nl. Het onderdeel tips wordt regelmatig aangevuld met nieuwe tips. Commerciële tips en aankoopadviezen worden niet geplaatst.

Er zijn 7 tips

Klik op één van de onderstaande onderwerpen.

Tips bij omgaan met Kahler.nl: sociale zaken

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om op de juiste manier met iemand met kanker om te gaan. Er is ook geen juiste manier, iedereen is anders en heeft eigen voorkeuren. Er zijn wel zaken die u kunt doen voor uw familielid, vriend, buurman of buurvrouw met multipel myeloom.

U kunt uw steun laten blijken door erover te praten [link naar tips over praten]. Maar daarnaast kunt u ook helpen met praktische zaken in het dagelijks leven. U kunt vragen waar de ander behoefte aan heeft, maar soms werkt het goed om iets concreet aan te bieden. Want sommige mensen vinden het moeilijk om hulp te vragen. Als u de ander niet zo goed kent, ligt schoonmaken of de was doen wat minder voor de hand om aan te bieden. Maar een keer boodschappen doen of chauffeur zijn, zou misschien wel passend zijn? Lees hier tips voor het helpen van iemand met kanker. Deze tips en meer zijn te vinden op Alles over Kanker:

Bron:
http://www.allesoverkanker.be/tips-voor-wie-wil-helpen

"Fysiek kan ik nog weinig […] Ik zou veel meer willen kunnen en doen, maar dat zit er helaas (nog) niet in. Dat is soms echt frustrerend, maar daar moet ik me dan bij neerleggen. Ik leer veel als het gaat om geduld, loslaten en overgave!"

Ina Bogers, Mevrouw Kahler, 2016 pagina 21.