Over Takeda Oncology

Takeda richt zich al meer dan 235 jaar op het ontwikkelen en leveren van geneesmiddelen. Het doel daarvan is het genezen van patiënten en/of het verbeteren van hun kwaliteit van leven. We hebben niet alleen aandacht voor het einddoel, we kijken ook hoe we dit doel bereiken. Met de patiënt centraal in de organisatie.

De patiënt centraal

Wat betekent dat concreet, de patiënt centraal stellen? Dat we in gesprek gaan met patiëntenorganisaties en van hen horen welke behoeften zij en de mensen die ze vertegenwoordigen hebben. Lokaal in Nederland en internationaal op ons hoofdkantoor. Dat we wetenschappelijk onderzoek opzetten en ondersteunen in het zoeken naar oplossingen voor de medische vraagstukken die nog niet beantwoord kunnen worden. Want bij deze wetenschappelijke vraagstukken en cases gaat het om mensen met familie, buren, collega’s, die geholpen willen worden en die een toekomstperspectief willen.

De patiënt centraal stellen betekent ook dat we samenwerken met patiëntenorganisaties en hen ondersteunen in ons gezamenlijke belang: de best mogelijke behandeluitkomsten realiseren, zodat patiënten beter worden of zich beter voelen.

Daarnaast richten we ons als partner in oncologie op het ondersteunen van zorgverleners zoals medisch specialisten, verpleegkundigen en apothekers, zodat zij meer tijd en energie kunnen steken in patiëntenzorg. Bijvoorbeeld ondersteuning in het delen van kennis of bij het ontwikkelen van voorlichtingsmaterialen. En we stimuleren projecten in de praktijk die zorgen voor een verbetering van kwaliteit van leven voor mensen met een hemato-oncologische aandoening zoals multipel myeloom.

Lees meer op Takeda.nl